Basispakket 2

€ 369,50

 • Complete schoonmaakset voor zonnepanelen

 • 100% zuiver water door Osmosewater Filtersysteem

 • Eenvoudig volledige reiniging van zonnepanelen tot op 6 meter hoogte

 • Ook geschikt voor het reinigen van uw ramen


Met deze luxe schoonmaakset kunt u uw zonnepanelen heel makkelijk reinigen zonder dat deze beschadiging oploopt. Met behulp van de Solarborstel, Solar Telescoopsteel, waterslang, hoekadapter en een osmosewater filtersysteem worden uw zonnepanelen schoon gemaakt met 100% zuiver water. Met dit systeem worden geen chemicaliën gebruikt waardoor u milieuvriendelijk bezig bent.

Omschrijving

Het traditioneel wassen van zonnepanelen is verleden tijd. Waar men eerst nog moest inwassen, wissen en vervolgens moest opwrijven, hoeft men nu alleen maar eenmalig te schrobben. Daarbij wordt er zonder het gebruik van chemicaliën hetzelfde resultaat behaald. Met behulp van een Solarborstel, Solar Telescoopsteel, waterslang, hoekadapter en een osmose watersysteem kunt u moeiteloos op 6 meter hoogte uw zonnepanelen reinigen.

Voordat u te werk gaat met het reinigen van uw zonnepanelen vindt er eerst een korte voorbereiding plaats. Als eerst moet u uw tuinslang aansluiten op het osmosewater filtersysteem. Met een speciale waterslang kunt u dit systeem doorverbinden met de Solarborstel. Daarna moet de Solarborstel worden bevestigd op de hoekadapter, en die op zijn beurt op de Solar Telescoopsteel zit bevestigd. Het inkomende kraanwater gaat door een zak harskorrels heen. Deze zak zorgt ervoor dat alle opgeloste stoffen in het water door middel van het hars worden geabsorbeerd, waardoor je er zeker van bent dat het uitgaande water 100% zuiver osmosewater is. De waterslang zorgt er op zijn beurt weer voor dat het osmosewater naar de Solarborstel wordt geleid. Bij de Solarborstel zitten twee ingebouwde sproeiers die het osmosewater op de zonnepanelen spuiten. De speciaal ontworpen Solarborstel zorgt ervoor dat het gevoelige oppervlak van de zonnepanelen bij dit schrobben niet wordt aangetast. Het vuil dat vanaf het paneel komt wordt per direct door het osmosewater opgenomen. Doordat dit water 100% zuiver is, heeft het een hoog absorberend vermogen en zal dit het vuil volledig opnemen. Zelfs het vuil in de kleinste gaatjes worden opgenomen door het water. Om er zeker van te zijn dat al het vuil van het paneel is verdwenen, spoelt u nog eenmaal na. Het osmosewater verdampt volledig zonder dat er vlekken of bellen achter gelaten worden. U heeft in een fractie van tijd uw zonnepalen volledig en goed gereinigd.

In de loop van de tijd wanneer u meerdere malen heeft schoongemaakt met dit pakket neemt het absorberend vermogen van de hars af en zal er geen 100% zuiver water meer worden geproduceerd. Na ca. 1200 gefilterd water zal op de TDS-meter (Totals Dissolved Solids) zichtbaar zijn dat de hars aan vervanging toe is. Tegenwoordig zijn er speciale zakken ontwikkeld waardoor je het hars er gemakkelijk uit kunt halen en een nieuwe terug kunt plaatsen. Wanner je dit gedaan hebt zal het filtersysteem meteen weer 100% zuiver water produceren.

Bijkomend voordeel: ook kan dit pakket worden gebruikt voor het schoonmaken van uw ramen.

Het is belangrijk om uw zonnepanelen goed te onderhouden. Klik hier waarom dit van belang is.

Deze schoonmaakset bestaat uit (klik voor meer info)

 • Osmosewater Filtersysteem inclusief harszak
 • Solar Telescoopsteel aluminium 6 meter
 • Hoekadapter
 • Solarborstel 27 cm
 • Slang voor water geleidende Telesoopsteel

Specificaties

 • Gewicht: 13,7 KG
 • Maximale werkhoogte: 6 meter
 • Afmetingen: 33*34*216 cm