Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen zijn in het gebruik goedkoop. Als ze eenmaal op uw dak liggen, lijkt u er geen omkijken meer naar te hebben en gaan ze de komende 25 jaar mee. Gedurende deze 25 jaar vindt er wel verandering plaats op uw dak. Ophopend vuil en plekken vogelpoep kunnen leiden tot een lagere energieopbrengst van 3 tot 25 %. Zélf zonnepanelen reinigen is daarom erg belangrijk. Bekijk hiervoor onze speciaal samengestelde Solar schoonmaakpakketten.

 

Waarom zonnepanelen reinigen?

Hoe zonnepanelen reinigen

Er zijn verschillende redenen waarom je het onderhoud van je zonnepanelen beter niet uit het oog verliest. Een overzicht:

 

FACTOR 1: hogere energieopbrengst

Het reinigen van zonnepanelen levert u in eerste instantie een hogere energieopbrengst op. Fabrikanten leveren vaak hun zonnepanelen met een zelfreinigende coating. Hierdoor zou reinigen van de zonnepanelen niet meer nodig zijn; een flinke regenbui zou al het vuil wegspoelen. Nu blijkt dit niet het geval te zijn. Vuil, zoals stof en algengroei, hoopt zich op aan de onderkant van een zonnepaneel, waardoor het zonnepaneel minder energie op gaat leveren. Voor verticaal geplaatste zonnepanelen is dit nog kwalijker dan horizontaal geplaatste panelen. Klik hier voor meer informatie hierover.

 

FACTOR 2: langere levensduur

Uw zonnepanelen gaan ook langer mee als u ze regelmatig reinigt. Vuil hoopt zich namelijk ook op in en op de randen van een zonnepaneel. Als dit vuil lang blijft zitten, kunnen de kitranden worden aangetast. Hierdoor kan de waterdichtheid van een zonnepaneel verdwijnen, waardoor deze versneld kapot kan gaan en zijn lange levensduur kan verliezen.

Advies nodig over het schoonmaken van zonnepanelen? Neem dan contact op met een ervaren firma. Zij helpen je graag verder. Kom in contact met professionals actief in je regio.

 

 

Wanneer moet ik zonnepanelen reinigen?

Het is het verstandigst om uw zonnepanelen 2 keer per jaar te reinigen. Doe dit zeker eind mei en als het kan ook eind november.

Regelmatig reinigen is niet het enige wat belangrijk is. Wanneer er zich opeens veel vlekken, zoals vogelpoep, op de zonnepanelen bevinden, bootst dit schaduw na. Hierdoor kunnen uw zonnepanelen direct minder energie gaan leveren. Klik hier voor meer informatie over wanneer en hoe vaak u uw zonnepanelen moet reinigen.

 

 

Zonnepanelen zelf reinigen?

Gaat u dit zelf doen of laat u dit doen? Met een berekening is hier eenvoudig antwoord op te geven. Zonnepanelen laten reinigen kost gemiddeld per beurt tussen de 100 en 150 euro. Laat u dit de aanbevolen 2 keer per jaar doen, dan bent u jaarlijks 200 tot 300 euro kwijt. Tussen mei en november zal er hoogstwaarschijnlijk ook vogelpoep op uw zonnepanelen kunnen belanden, wat vervolgens zo snel mogelijk moet worden verwijderd. Dit zou u per schoonmaakbeurt opnieuw 100-150 euro kosten.

 

TIP: vertrouw op een vakman om je zonnepanelen te reinigen!

Zonnepanelen reinigen is dus belangrijk: zowel voor de levensduur van je installatie als voor de opbrengst! Daarom is het cruciaal dat je de schoonmaak overlaat aan iemand die verstand heeft van zaken, zoals een zonnepanelen expert. Hij weet waarop hij moet letten tijdens het reinigen en beschikt over de juiste materialen.

Vrijblijvend firma’s vergelijken? Maak dan een afspraak via het onderstaande contactformulier. Wij matchen je aan enkele geschikte bedrijven actief in je regio:

 

 

Offertes ontvangen voor zonnepanelen schoonmaken?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een vakkundige schoonmaakbeurt voor je zonnepanelen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen