Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen schoonmaken

Op het moment dat uw zonnepanelen op het dak liggen, lijkt het alsof u er de komende 25 jaar geen aandacht meer aan hoeft te besteden. Echter, tijdens deze 25 jaar vindt er verandering plaats op de zonnepanelen. Flatsen vogelpoep en vuil dat opgehoopt raakt, kunnen resulteren in een lagere opbrengst van 3 tot 25 procent! Regelmatig uw zonnepanelen schoonmaken raden wij daarom aan. Bekijk daarvoor alvast onze speciaal samengestelde Solar schoonmaakpakketten of lees hieronder meer over het schoonmaken van zonnepanelen.

 

VOORDEEL 1: levert meer energie op

Zonnepanelen schoonmaken levert u allereerst meer energie op. Fabrikanten melden vaak dat hun zonnepanelen beschikken over een zelfreinigende coating. Zonnepanelen schoonmaken zou hierdoor niet meer van belang zijn. Een stevige regenbui zou alle viezigheid vanzelf wegspoelen. Gelukkig regent het veel in Nederland, toch blijkt de zelf schoonmakende coating niet volledig zijn werk te doen. Stof en algen kunnen zich aan de onderkant van een zonnepaneel namelijk ophopen, waardoor het zonnepaneel minder energie op gaat leveren. Vieze verticaal geplaatste zonnepanelen gaan zowaar nóg minder opleveren dan vieze horizontaal geplaatste zonnepanelen. Klik hier om te weten waarom dit het geval is.

 

VOORDEEL 2: langere levensduur

Regelmatig zonnepanelen schoonmaken zorgt voor een langere levensduur van uw zonnesysteem. Viezigheid blijft niet alleen op het oppervlak van het paneel, maar ook in en op de randen zitten. Indien dit gedurende een lange tijd hier verblijft, raakt de kitrand die zorgt voor de waterdichtheid van een zonnepaneel aangetast en kan een zonnepaneel zijn waterdichtheid verliezen. Hierdoor is de kans groot dat er kortsluiting ontstaat en dat het zonnepaneel kapot gaat, waardoor de levensduur van 25 jaar of meer wellicht niet gehaald zal worden.

TIP: een zonnepanelen expert adviseert je met plezier over de verschillende onderhoudsmogelijkheden. Benieuwd? Kom gratis in contact met professionals actief in je regio via het aanvraagformulier.

 

firma zonnepanelen schoonmaken

 

Hoe vaak zonnepanelen schoonmaken?

Zonnepanelen schoonmaken raden wij aan 2 keer per jaar te doen. U kunt dit het best doen aan het eind van mei en november.

Met regelmaat zonnepanelen schoonmaken zorgt voor de langste levensduur en hoogste energieopbrengst. Maar af en toe zullen er vlekken vogelpoep (belangrijk om snel te verwijderen!) of zal er een laag Saharazand op liggen. Deze moeten zo snel mogelijk weggehaald worden, aangezien dit direct en permanent schaduw kan leveren waardoor uw zonnepanelen veel slechter gaan presteren.

 

 

Zelf zonnepanelen schoonmaken of laten doen?

Zonnepanelen schoonmaken is dus een belangrijke zaak. Zowel voor een langere levensduur als een hogere energieopbrengst. Moet u dit zelf doen of laat u dit doen? Een simpele berekening laat dit snel zien. Zonnepanelen laten schoonmaken door een externe partij kost gemiddeld 100 tot 150 euro per keer. Doet u dit 2 keer per jaar, dan kost dit u jaarlijks 200 tot 300 euro. U laat een externe partij niet snel komen om vogelpoep te verwijderen, aangezien de kosten dan de spuigaten uit zouden lopen, terwijl dit wel een vereiste is voor goed onderhoud. Zonnepanelen schoonmaken kunt u dus het best zelf doen.

Zonnepanelen schoonmaken doet u eenvoudig met onze speciale Solar schoonmaakpakketten. Voor elk type dak zijn speciale pakketten samengesteld. Zelfs zonnepanelen op grote hoogte op een schuin dak kunt u zonder enig gevaar en grote inspanning schoonmaken.

 

Zeker zijn van een duurzame reiniging? Vertrouw op een expert!

Het is zeker mogelijk om zelf je zonnepanelen schoon te maken, maar hou er rekening mee dat dit wel wat risico’s inhoudt. Gebruik je namelijk reinigingsproducten die niet geschikt zijn? Dan kan je je panelen onherroepelijk beschadigen. Schakel daarom een ervaren schoonmaakfirma in. Die beschikken wel over de juiste materialen om je zonnepanelen duurzaam mee te reinigen.

Professional inschakelen? Dat kan! Neem contact op met onze offerteservice en ontvang binnen enkele werkdagen prijsvoorstellen op maat:

 

 

 

Offertes ontvangen voor zonnepanelen schoonmaken?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een vakkundige schoonmaakbeurt voor je zonnepanelen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen